Ετικέτες

κ (1)

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Μια και έπιασε για τα καλά το κρύο είπαμε με μια καλή γειτόνισα να φτιάξουμε μια πολλή εύκολη μηλόπιττα.
Την συνταγή μου την έδωσε μια αλλη καλή μου φίλη η Ειρήνη.Εγώ δεν έτρωγα καθόλου μηλόπιττα μέχρι που έφτιαξα αυτή.Καλέστε τις φίλες σας και απολαύστε το τσάι ή τον καφέ σας τρώγοντας και από ένα κομμάτι μηλόπιττα.
         ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
200γρμ.ζάχαρη
500γρμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
250γρμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
5 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη καρυδόψιχα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100γρμ.ζάχαρη
     ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν σε ένα μπολ
Πρασθέτουμε τη ζάχαρη  και την μαργαρίνη και την ανακατεύουμε
Προσθέτουμε και το κονιακ και ζυμωνουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μας και α γίνει μια ζυμαρένια μπάλα.
Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι μας το χωρίζουμε σε δυο ίσες μπάλες και τις βάζουμε σε ξεχωριστά σακουλάκια στην κατάψυξη για 40 λεπτά.
Θέλουμε την ζύμη μας σκληρή για να την τρίψουμε στον τρίφτι γι αυτό λέμε και την μηλόπιττα τριφτή.
Αφού περάσουν τα 40 λεπτά βγάζουμε το ένα ζυμαράκι από την καταψυξη και το τρίβουμε στην χοντρή πλευρα του τρίφτι. σε ενα στρογγυλό ταψί 30 εκατοστών.
Στρώνουμε ολη την γεμιση.Βγάζουμε από την κατάψυξη και το δευτερο ζυμαράκι και το τρίβουμε απο πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα.
Αφού ψηθεί πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
         ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου