Ετικέτες

κ (1)

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011




Tiramisou
Ιταλική συνταγή  με υπέροχη γεύση.Το έφτιαξε η κόρη μου με την βοήθεια της δασκάλα των ιταλικών
Tiramisou  στα ιταλικά σημαίνει σηκώνω ψηλά.
              ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
60 γραμμάρια ζάχαρη
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
1 κεσεδάκι τυρί μασκαρπόνε
1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ ότι έχετε
4 φλιτζάνια του καφέ μόκα ή καφέ φίλτρου
Κακάο για το πασπάλισμα.
             ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα κροκάδια των αυγών με τα 30 γραμμαρια ζάχαρη με το σύρμα σε ένα μπολ
Χτυπάμε τα ασπράδια με τα άλλα 30 γραμμάρια ζάχαρης  να γίνει μαρέγκα.
Ρίχνουμε το μασκαρπόνε στα αυγά ανακατεύουμε και ρίχνουμε και την μαρέγκα.και συνεχίζουμε το χτύπαμε ελαφρά μεχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο καφέ με το λικέρ και τα βάζουμε το ενα διπλά στο άλλο στη σειρά.Στρώνουμε από πάνω την κρέμα μας .Κάνουμε το ίδιο άλλη μια φορά .
Πασπαλιζουμε από πάνω με μπόλικο κακάο.
Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για 3 ώρες.
Τη επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου