Ετικέτες

κ (1)

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011








Εδω κανω το τεστ με το κουταλακι και το πιατακι η μαρμελαδα εχει δεσει δεν πεφτει  ολη απο το κουταλι. Στην ξύλινη κουταλα στη κατω εικονα στέκετε  η μαρμελάδα.

Επειδή αυτές τις μέρες έχουμε φάει την πίκρα με το κουτάλι και μάλλον έχουμε να φάμε άκομα μπόλικη είπα να φτιάξω μια γλυκιά συνταγή μπας και γλυκαθούμε λιγάκι.ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ.
Αυτά ηταν τα τελευταία για την εποχή που βρήκα στο μανάβικο την περασμένη βδομάδα .Να ξέρετε ότι τωρα είναι η εποχή για τα κυδώνια.
 Η επόμενη που θα φτιάξω και θα την αναρτήσω ειναι μαρμελάδα κυδώνι.
 Λοιπόν άκουσα και διάβασα διάφορες συνταγές για το πως  κάνουν μαρμελάδα έκανα ενα συνδιασμό πληροφοριών και βγήκε η μαρμελάδα που βλέπετε,απλή και νόστιμη,χωρίς συντηριτικά.Κάθε πρωί  με το καφεδάκι σας αλείψτε μια φρυγανιά με βούτηρο και μαρμελάδα που έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας.
   ΥΛΙΚΑ
 ζάχαρη
2 κιλά ροδάκινα ή ότι άλλο φρούτο είναι της εποχής
2 κουταλιες της σούπας λεμόνι
   ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα δηλαδή τους βγάζουμε τα κουκούτσι και όλο από το κόκκινο χρώμα που υπάρχει γύρο γύρο απο το κουκούτσι.
Πλένουμε και κόβουμε τα φρούτα μας και τα βάζουμε από τη προηγούμενη μέρα μαζί με την ζάχαρη σε ένα μπολ ή πυρεχ με καπάκι στο ψυγείο.
Πρώτα βάζουμε μια στρώση ροδάκινα μετά βάζουμε την μισή ζάχαρη τέλος βάζουμε άλλη μια στρώση ροδάκινα και την υπόλοιπη ζάχαρη από πάνω.
 Τα βαζουμε στο ψυγείο και ανακατεύουμε που και που.
Θα δειτε την επόμενη μέρα που θα την βάλετε στην κατσαρόλα θα είναι γεμάτο το μπολ με σιρόπι
Όπως είναι το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο  και μολις πάρει βράση το χαμηλώνουμε στο 2 ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνέχεια για να μην   μας καεί η μαρμελάδα.ΠΡΟΣΟΧΗ γιατι πιτσιλάει. Όταν την ανακατεύετε καλό είναι να φοράτε γάντια.Βράζουμε την μαρμελάδα ξεσκέπαστη για να μην αλλάξει το χρώμα της.Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε και το λεμόνι.Εαν σας αρέσουν λίγο περισσότερο τα ξινά προσθέστε παραπάνω λεμόνι, δοκιμάστε πρώτα.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού εάν έχετε μιξεράκι του χεριού το βάζετε στην κατσαρόλα και λιώνετε τα ροδάκινα να  γίνουν κρέμα.Εάν θέλετε αφήνετε και λίγα κομματάκια μέσα.
Η συνταγή λέει ότι για  να δέσει η μαρμελάδα πρέπει να βράσει για μια ώρα.αλλά τελικά δένει σε λιγότερη ώρα στα 40 λεπτά περιπου.Εγώ κάνω το τεστ με το πιατάκι .Βγάζω κάθε τόσο από την κατσαρολα μαρμελάδα με ένα κουταλάκι σε ενα πιατάκι και τη αφήνω να κρυώσει για λίγα λεπτά.Υστερα με το κουταλακι παίρνω παλι  την μαρμελάδα απο το πιατάκι και την ξαναρίχνω στο πιατάκι. Εάν κολλάει  η μαρμελάδα στο κουτάλι είναι έτοιμη.
 Ελπιζω να μην σας μπέρδεψα. Οι εικόνες νομίζω θα σας βοηθίσουν περισσότερο.
           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου