Ετικέτες

κ (1)

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Επιστροφή στην κουζίνα με καινούργια συνταγή.Ρολό κιμά γεμιστό με αυγό και τυρί.και πλούσια σάλτσα
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά μισό μασχαρίσιο μισό χοιρινό
3 αβγά βραστά
3 φέτες τυρί του τοστ ότι έχετε στο ψυγείο
2 κρεμύδια
2 σκόρδα
2 φλιτζάνια του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
λίγο μαιντανό φρέσκο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
 και το ζουμί από το ρολό
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τον κιμά στο μπολ ρίχνουμε την φρυγανιά , τον χυμό ντομάτας,τα δυο κρεμυδάκια ψιλικομμένα ,τα δυο σκόρδα ψιλοκομμένα,τον μαιντανό την πάπρικα αλάτι πιπέρι και το ξύδι. Ζυμώνουμε τον κιμά μέχρι να ενωθούν τα υλικά τον αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα .
Στρώνουμε στον πάγκο μας ένα κομμάτι λαδόκολλα. Απλώνουμε τον κιμά επάνω στην λαδόκολλα. Βάζουμε κατά μήκος μια φέτα τυρί του τοστ  και από πάνω ένα αυγό βραστό συνεχειζουμε στην σειρά μια φέτα τυρί του τοστ ενα αυγό βραστό .Αλλη μια φορά βάζουμε μια φέτα τυρι του τοστ ένα αυγό βραστό. Με την βοήθεια της λαδόκολλας πλάθουμε τον κιμά σε ρολό. Βαζουμε το ρολό στο ταψί και.προσθετουμε  δυο λιτρα  ζωμό κρέατος σπιτικό ή του εμπορίου   μια ντομάτα ψιλοκομμένη λίγο χυμό ντοματας και λιγό λαδι. Ψήνουμε στις αντιστάσεις  στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου.
Αφού ψηθεί βάζουμε τα υγρά του ταψιού σε μια κατσαρόλα αφού προγουμενος έχουμε σοτάρει στην κατσαρόλα το λάδι με τις δυο κουταλιές της σούπας αλεύρι. Λίγο λιγο προσθετουμε την σάλτα από το ρολό και ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.Εάν χρειάζετε ρίχνουμε αλάτι πιπέρι.
Κόβουμε το ρολο σε φέτες σε μια πιατέλα Αραδιάζουμε δίπλα του πατάτες τηγανιτές και ρυζάκι βρασμένο και περιχύουμε με την πλούσια σάλτσα..
Όπως βλέπετε δεν έμεινε ούτε ψίχουλο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου