Ετικέτες

κ (1)

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Επιστροφή στην κουζίνα με καινούργια συνταγή.Ρολό κιμά γεμιστό με αυγό και τυρί.και πλούσια σάλτσα
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά μισό μασχαρίσιο μισό χοιρινό
3 αβγά βραστά
3 φέτες τυρί του τοστ ότι έχετε στο ψυγείο
2 κρεμύδια
2 σκόρδα
2 φλιτζάνια του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
λίγο μαιντανό φρέσκο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
 και το ζουμί από το ρολό
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τον κιμά στο μπολ ρίχνουμε την φρυγανιά , τον χυμό ντομάτας,τα δυο κρεμυδάκια ψιλικομμένα ,τα δυο σκόρδα ψιλοκομμένα,τον μαιντανό την πάπρικα αλάτι πιπέρι και το ξύδι. Ζυμώνουμε τον κιμά μέχρι να ενωθούν τα υλικά τον αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα .
Στρώνουμε στον πάγκο μας ένα κομμάτι λαδόκολλα. Απλώνουμε τον κιμά επάνω στην λαδόκολλα. Βάζουμε κατά μήκος μια φέτα τυρί του τοστ  και από πάνω ένα αυγό βραστό συνεχειζουμε στην σειρά μια φέτα τυρί του τοστ ενα αυγό βραστό .Αλλη μια φορά βάζουμε μια φέτα τυρι του τοστ ένα αυγό βραστό. Με την βοήθεια της λαδόκολλας πλάθουμε τον κιμά σε ρολό. Βαζουμε το ρολό στο ταψί και.προσθετουμε  δυο λιτρα  ζωμό κρέατος σπιτικό ή του εμπορίου   μια ντομάτα ψιλοκομμένη λίγο χυμό ντοματας και λιγό λαδι. Ψήνουμε στις αντιστάσεις  στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου.
Αφού ψηθεί βάζουμε τα υγρά του ταψιού σε μια κατσαρόλα αφού προγουμενος έχουμε σοτάρει στην κατσαρόλα το λάδι με τις δυο κουταλιές της σούπας αλεύρι. Λίγο λιγο προσθετουμε την σάλτα από το ρολό και ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.Εάν χρειάζετε ρίχνουμε αλάτι πιπέρι.
Κόβουμε το ρολο σε φέτες σε μια πιατέλα Αραδιάζουμε δίπλα του πατάτες τηγανιτές και ρυζάκι βρασμένο και περιχύουμε με την πλούσια σάλτσα..
Όπως βλέπετε δεν έμεινε ούτε ψίχουλο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011





Όταν θα κάνετε την βόλτα σας στην Ερμιόνη να πάτε να φάτε στην ταβέρνα του Μιχάλη στα Μαντράκια.Λόγο της ημέρας δεν μαγείρεψα πήγαμε  στον Μιχάλη παραδοσιακή ταβέρνα με καλομαγειρεμένο και πάντα φρέσκο φαγητό. Πρέπει να δοκιμάσετε την πίτσα,το γιουβέτσι και τις μούβες.συκωτάκια κότας.
Για επιδόρπιο πάντα σερβίρει σπιτικό γλυκό που το έχει φτιάξει η μητέρα του Μιχάλη.
Εμείς φάγαμε πορτοκαλόπιττα.
Μετά το φαί κάναμε την βόλτα μας στα Μαντράκια και απολαύσαμε τον καφέ μας με θέα την θάλασσα.
ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011








Εδω κανω το τεστ με το κουταλακι και το πιατακι η μαρμελαδα εχει δεσει δεν πεφτει  ολη απο το κουταλι. Στην ξύλινη κουταλα στη κατω εικονα στέκετε  η μαρμελάδα.

Επειδή αυτές τις μέρες έχουμε φάει την πίκρα με το κουτάλι και μάλλον έχουμε να φάμε άκομα μπόλικη είπα να φτιάξω μια γλυκιά συνταγή μπας και γλυκαθούμε λιγάκι.ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ.
Αυτά ηταν τα τελευταία για την εποχή που βρήκα στο μανάβικο την περασμένη βδομάδα .Να ξέρετε ότι τωρα είναι η εποχή για τα κυδώνια.
 Η επόμενη που θα φτιάξω και θα την αναρτήσω ειναι μαρμελάδα κυδώνι.
 Λοιπόν άκουσα και διάβασα διάφορες συνταγές για το πως  κάνουν μαρμελάδα έκανα ενα συνδιασμό πληροφοριών και βγήκε η μαρμελάδα που βλέπετε,απλή και νόστιμη,χωρίς συντηριτικά.Κάθε πρωί  με το καφεδάκι σας αλείψτε μια φρυγανιά με βούτηρο και μαρμελάδα που έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας.
   ΥΛΙΚΑ
 ζάχαρη
2 κιλά ροδάκινα ή ότι άλλο φρούτο είναι της εποχής
2 κουταλιες της σούπας λεμόνι
   ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα δηλαδή τους βγάζουμε τα κουκούτσι και όλο από το κόκκινο χρώμα που υπάρχει γύρο γύρο απο το κουκούτσι.
Πλένουμε και κόβουμε τα φρούτα μας και τα βάζουμε από τη προηγούμενη μέρα μαζί με την ζάχαρη σε ένα μπολ ή πυρεχ με καπάκι στο ψυγείο.
Πρώτα βάζουμε μια στρώση ροδάκινα μετά βάζουμε την μισή ζάχαρη τέλος βάζουμε άλλη μια στρώση ροδάκινα και την υπόλοιπη ζάχαρη από πάνω.
 Τα βαζουμε στο ψυγείο και ανακατεύουμε που και που.
Θα δειτε την επόμενη μέρα που θα την βάλετε στην κατσαρόλα θα είναι γεμάτο το μπολ με σιρόπι
Όπως είναι το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο  και μολις πάρει βράση το χαμηλώνουμε στο 2 ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνέχεια για να μην   μας καεί η μαρμελάδα.ΠΡΟΣΟΧΗ γιατι πιτσιλάει. Όταν την ανακατεύετε καλό είναι να φοράτε γάντια.Βράζουμε την μαρμελάδα ξεσκέπαστη για να μην αλλάξει το χρώμα της.Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε και το λεμόνι.Εαν σας αρέσουν λίγο περισσότερο τα ξινά προσθέστε παραπάνω λεμόνι, δοκιμάστε πρώτα.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού εάν έχετε μιξεράκι του χεριού το βάζετε στην κατσαρόλα και λιώνετε τα ροδάκινα να  γίνουν κρέμα.Εάν θέλετε αφήνετε και λίγα κομματάκια μέσα.
Η συνταγή λέει ότι για  να δέσει η μαρμελάδα πρέπει να βράσει για μια ώρα.αλλά τελικά δένει σε λιγότερη ώρα στα 40 λεπτά περιπου.Εγώ κάνω το τεστ με το πιατάκι .Βγάζω κάθε τόσο από την κατσαρολα μαρμελάδα με ένα κουταλάκι σε ενα πιατάκι και τη αφήνω να κρυώσει για λίγα λεπτά.Υστερα με το κουταλακι παίρνω παλι  την μαρμελάδα απο το πιατάκι και την ξαναρίχνω στο πιατάκι. Εάν κολλάει  η μαρμελάδα στο κουτάλι είναι έτοιμη.
 Ελπιζω να μην σας μπέρδεψα. Οι εικόνες νομίζω θα σας βοηθίσουν περισσότερο.
           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Μια και έπιασε για τα καλά το κρύο είπαμε με μια καλή γειτόνισα να φτιάξουμε μια πολλή εύκολη μηλόπιττα.
Την συνταγή μου την έδωσε μια αλλη καλή μου φίλη η Ειρήνη.Εγώ δεν έτρωγα καθόλου μηλόπιττα μέχρι που έφτιαξα αυτή.Καλέστε τις φίλες σας και απολαύστε το τσάι ή τον καφέ σας τρώγοντας και από ένα κομμάτι μηλόπιττα.
         ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
200γρμ.ζάχαρη
500γρμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
250γρμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
5 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη καρυδόψιχα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100γρμ.ζάχαρη
     ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν σε ένα μπολ
Πρασθέτουμε τη ζάχαρη  και την μαργαρίνη και την ανακατεύουμε
Προσθέτουμε και το κονιακ και ζυμωνουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μας και α γίνει μια ζυμαρένια μπάλα.
Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι μας το χωρίζουμε σε δυο ίσες μπάλες και τις βάζουμε σε ξεχωριστά σακουλάκια στην κατάψυξη για 40 λεπτά.
Θέλουμε την ζύμη μας σκληρή για να την τρίψουμε στον τρίφτι γι αυτό λέμε και την μηλόπιττα τριφτή.
Αφού περάσουν τα 40 λεπτά βγάζουμε το ένα ζυμαράκι από την καταψυξη και το τρίβουμε στην χοντρή πλευρα του τρίφτι. σε ενα στρογγυλό ταψί 30 εκατοστών.
Στρώνουμε ολη την γεμιση.Βγάζουμε από την κατάψυξη και το δευτερο ζυμαράκι και το τρίβουμε απο πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα.
Αφού ψηθεί πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
         ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΤΡΙΦΤΗ
ΜΗΛΟΠΙΤΤΑ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Σαββατο σημερα και η μερα ειναι βροχερη.Σημερα εφτιαξα μια ευκολη και γρηγορη συνταγη
ΛΙΚΓΟΥΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ.Αρεσει και στα παιδια μου.
ΥΛΙΚΑ
Μισο πακετο λιγκουινι η οτι αλλα μακαρονια εχετε στο ντουλαπι σας.Μολις βρασει το νερο ριχνετε λιγο αλατι και επειτα ριχνετε τα μακαρονια.Τα βραζετε 3 λεπτα να κρατανε στο δοντι
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 σκελιδες σκορδο
λαδι
1 ποτυρακι του κρασιου ουζο, τσιπουρο η βοτκα
φρεσκο χυμο ντοματας
αλατι χοντροκομμενο
πιπερι φρεσκο
1 πιπεριτσα τσιλι αν σας αρεσουν τα λιγο πιο καυτερα
φρεσκοκομμενο μαιντανο
ξυσμα λεμονιου
λιγο βασιλικο
2 κονσερβες τονο σε νερο
1 φλιτζανι του τσαγιου κρεμα γαλακτος ΝΟΥΝΟΥ teliα με το μπλε καπακι. Μην βαλετε αλλη κρεμα γιατι χαλαει την σαλτσα .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκοβουμε τοκρεμμυδι και το σκορδο και τα τσιγκαριζουμε στο τηγανι με λιγο λαδι Σουρωνουμε τον τονο για να φυγουν τα νερα και τον προσθετουμε στο τηγανι με τα υπολοιπα υλικα. Σβηνουμε με το τσιπουρο. Αφηνουμε να εξατμιστη το αλκοολ καο προσθετουμε τον χυμο ντοματας αλατι πιπερι κα την πιπεριτσα τσιλι καθως και λιγο νερακι ,αφηνουμε να βρασει για 5 λεπτακια.
Εν το μεταξυ εχουμε βρασει τα μακαρολια σε αλατισμενο νερο. Προσοχη τα μακαρονια δεν τα σπαμε τα ριχνουμε ολοκληρα στην κατσαρολα.Μολις βρασουνε με μια τσιμπιδα τα βγαζουμε λιγα λιγα απο την κατσαρολα και τα προσθετουμε στην σαλτσα με τα νερα .ΔΕΝ ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ.
Στην συνεχεια προσθετουμε την κρεμα γαλακτος και ανακατευουμε καλα .
Γαρνιρουμε με φρεσκο μαιντανο τον βασιλικο και το ξυσμα λεμονιου .Δινει στην μακαροναδα ιδαιτερη γευση.
Ευκολη ,νοστιμη και γρηγορη συνταγη .Μπορειτε να την φτιαξετε οταν περιμενετε φιλους στο σπιτι.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011






ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ φτιαχμενα απο μια πολλη καλη μου φιλη

Πρασσινη σαλατα ροκας με υπεροχη σος

Υλικα 
1 αγγουρι
1 ντοματα ψιλοκομμενη
1 ματσακι ροκα .Εαν βρειτε και αγρια ακομα καλυτερα ειναι πιο εντονη η γευση της
1 σαλατα 
1 λολα
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
Υλικα για την σος
2 φλιτζανια του τσαγιου ελαιολαδο
1 φλιτζανι του τσαγιου  ξυδι μπαλσαμικο.Υπαρχει στο super market ενα λιγο πιο πηχτο απο τα αλλα ξυδι
μισο φλιτζανι του τσαγιου μελι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε ολα τα υλικα στο σεικερ και τα χτυπαμε.Εαν εχετε το μιξερακι του φραπε ακομα καλυτερα. Χτυπηστε την σαλτσα με αυτο .Ετοιμη ειναι οταν ενωθουν ολα τα υλικα και πηχει η σαλτσα.

Πρασσινη σαλατα ροκας με υπεροχη σος


Κυριολεκτικα με μια ξυλινη κουταλα μια κατσαρολα και βεβαια ενα πυρεχ εφτιαξα αυτα τα καταπληκτηκα λαζανια.Φτιαξτε αυτη την συνταγη και δεν θα μεινει τιποτα.Ξεκινησαμε ολοι και φαγαμε απο ενα κομματι στην συνεχεια φαγαμε και δευτερο,αφου τελειωσαμε κοψαμε και τριτο κομματι και φαγαμε το μισο και στο τελος φαγαμε και το αλλο μισο.ΤΕΛΙΚΑ φαγαμε 6 ατομα ολο το πυρεξ.
ΒΕΒΑΙΑ για συνοδευτικο φαγαμε και την υπεροχη πρασσινη σαλατα  ροκας.